Leveranser & export

Vi erbjuder alltid enkla och kompletta leveranslösningar inom Sverige. Allt tegel packas på pall med pallkragar och levereras hem till dig eller din byggplats, antingen med vanlig lastbil eller kranbil.

Vid standardleverans med lastbil lastas pallarna av på mark med bakgavellyft. Fraktbolaget aviserar dig om planerad leveranstid en dag i förväg och det enda du behöver göra är se till att någon är på plats och kvitterar godset. Meddela oss när du bokar om du inte kan vara på plats eller om du har särskilda önskemål angående leveransen.

Vid specialleverans med kranbil kan du få pallarna inlyfta på tomten, upplyfta på taket eller på byggnadsställningen. Sedan många år har vi byggt upp samarbeten med ett flertal åkerier och vi har därför tillgång till olika kranbilar med last- och lyftkapacitet av varierande slag. Vi kan lösa alla dina lyftbehov! 

Provpannor, enstaka tegel- och/eller nockpannor skickar vi med paket som du hämtar hos ditt närmaste DHL-ombud.

Du är givetvis välkommen att hämta teglet själv på vårt lager i Trosa.

Priserna beräknas automatiskt i vår webbutik beroende på mängd tegel och ditt postnummer. Det är fasta fraktpriser för paket. Priser för kranbil påverkas av olika tillval och offereras separat.

Vårt tegel går även att få exporterat med hemleverans inom EU och de nordiska länderna. Kontakta oss gärna för mer information, pris och villkor.

Fullständiga leveransvillkor hittar du här

Färdigpackat på pall

För att tåla transporter över hela landet packas teglet stående i två lager på europapall, oftast med fyra ihopfällbara pallkragar. 

Kragarna är fastbandade i pallen så att den kan lyftas med truck eller kran utan att riskera att välta. Många beställer hemleverans, men vill du hämta teglet hos oss så hjälper vi självklart till att lasta det med truck på din släpkärra. En fullastad pall väger ca 650 kg så kolla först hur mycket ditt släp klarar. En pall rymmer beroende på sort mellan ca 12-20 kvm tegel.

Vi debiterar en pantkostnad för pallar och pallkragar, men om du vill slippa den går det förstås bra att lasta teglet manuellt på släpet. Mindre mängder uppåt 100 pannor fungerar ofta att transportera i bagaget på en lite större bil.

Dela varukorgen