Köpvillkor

Handla och betala 

Köpeavtal 

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Taktegel.se som är en del av Hedenstedt AB. En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du angivit i beställningen. Vi reserverar oss för slutförsäljning. Falska beställningar och bedrägeriförsök polisanmäls. 

Taktegel ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (under 18 år). Vi förbehåller oss rätten att neka en order. 

Emballagepant 

Vid varje beställning debiteras en emballagepant som är beroende av beställningens volym. Panten täcker kostnaden för det emballage som krävs för att skicka din order. Aktuell emballagekostnad finns angiven i kassan under rubriken ”Emballagepant”. För att panten ska återbetalas måste emballaget vara åter hos oss inom 60 dagar från att teglet har mottagits, eventuell returfrakt ombesörjs av dig som kund. 

Priser 

Våra priser anges alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel samt uppenbart felaktiga priser. 

Faktura 

Vid fakturaköp skall person- eller organisationsnummer uppges i kassan. Sedvanlig kreditprövning sker efter att ordern inkommit till Taktegel.se och en kopia på prövningen skickas hem till dig. Vid fakturering skall betalning ske mot 15 dagar netto från fakturadatum och vid större inköp faktureras 30% före leverans och resterande 70% skall vara oss tillhanda senast 15 dagar efter mottagandet av leveransen. 

Swish 

Vi erbjuder Swish som betalningsmedel, pengarna dras direkt från ditt konto vid köptillfället. 

Bilder 

Vi strävar alltid efter att ha så representativa bilder som möjligt, men vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färg och utseende. 

Frakt 

När din vara är inbokad för upphämtning hos speditören skickar vi ett leveransbesked till dig. Datum för avsändning och leverans är preliminära. Du som kund kommer att bli aviserad av transportföretaget innan leverans och får då närmare information om leveransdag och tid. Våra hemleveranser sker under dagtid om inget annat anges. Godset levereras i huvudsak på pall med DHL. Transportföretaget lämnar normalt en ungefärlig leveranstidpunkt på cirka 3 till 4 timmar. Det krävs att en myndig mottagare, som kan legitimera sig, kvitterar godset. Vi kan tyvärr inte påverka transportörens tider och kördagar. I vissa områden i Sverige förekommer att transportören enbart har hemleverans några dagar i veckan. 

Vi kompenserar ej för aviserade leveransförseningar. Boka inte hantverkare innan du mottagit och kontrollerat varan. Vid förekomst av transportskador skall dessa noteras på både din och chaufförens exemplar av fraktsedeln samt dokumenteras med foto. Meddela oss omgående via telefon eller mail så att vi tillsammans kan hitta en lösning för dig. 

Leverans till öar 

Vid leverans till öar som har fast färjeförbindelse men saknar bro, görs ibland ett särskilt avtal med avseende på pris, leveranstid och leveranssätt. Vid beställning till övriga öar levererar vi till en fast adress på fastlandet. Du som kund ombesörjer att leveransen blir mottagen på denna adress och för vidare transport till ön. Till Gotland sker biltransport enligt ordinarie fraktvillkor. 

Leverans med kranbil 

Vid leverans med kranbil är det viktigt att du som kund planerar mottagandet av varorna i förväg, och för en dialog med oss. Priset fastställs från fall till fall beroende bla. på avstånd, mängd gods och längd på kranarmen. Vi kontaktar dig alltid för diskussion och godkännande av offert innan leveransen skickas. Det är inte alltid praktiskt möjligt för oss att ordna leverans med kranbil i alla delar av Sverige, och vi förbehåller oss rätten att neka tjänsten i sådana fall. 

Vi förbehåller oss även rätten att debitera för oplanerade extra kostnader som kan uppkomma vid avlastning, denna kostnad faktureras i efterhand enligt gällande timtaxa. 

Leveransadress 

När varan har lämnat vårt lager går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att du innan ordern genomförs och godkänns kontrollerar att leveransadressen och kontaktuppgifter är helt korrekta. 

Ej mottagen leverans/Bomkörning 

Om du inte är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår vid en så kallad bomkörning. 

Ej uthämtat paket 

För paket som levereras till utlämningsställe och som inte hämtas ut inom 12 dagar debiteras en avgift på 299 kr för retur- och administrationshantering. 

Avhämtning 

Du är välkommen att själv hämta din order på vårt lager i Trosa. Vi hjälper dig gärna med att lasta ditt gods. Besök vår webbsida för öppettider och kontakt. 

Utanför Sverige 

Vi skickar varor i hela Europa mot full betalning i förskott. Kontakta oss för order, fraktpriser och leveranstider. 

Reklamation & Ångerrätt 

Reklamation av begagnade varor

Förutom taksäkerhet, infästning och ett fåtal nytillverkade produkter är vårt tegel begagnat och omfattas inte av garanti. Vi kvalitetskontrollerar allt tegel noggrannt, men missar av både synliga och dolda skador kan förekomma. En extra kvalitetskontroll ska därför göras av hantverkaren i samband med montering eller läggning. För taksäkerhet, infästning och övriga nytillverkade varor gäller lagstadgad reklamationstid.

Om du som köpare upptäcker att kvalitén på levererat gods är bristfällig i något hänseende ber vi dig att kontakta oss direkt så att vi kan se till att felet rättas till. Om varan ska ersättas åligger det köparen att returnera det felaktiga godset till oss. Vi tillhandahåller returfraktsedel och fraktkostnaden vid en reklamation bekostas av Taktegel.se. Boka inte hantverkare förrän du har kontrollerat att rätt produkt har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen. 

Ångerrätt

På Taktegel.se tillämpar vi Distans- och hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan, utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten. Ångerrätten gäller ej vid köp av specialtillverkade varor och tillvalstjänster som till exempel tvätt av tegel. 

För specialtillverkade varor tillämpas separata köpevillkor, kontakta oss för mer information. 

Om du som kund vill ångra ett köp ska du meddela oss detta inom 14 dagar från leveranstillfället. Anmälan om önskad retur görs via mail@hedenstedt.se

 

 

Delat parti

Helt parti eller minst 30 kvm

Strängpressat enkupigt rött tegel

490:- Kvm

290:- Kvm

Strängpressat tvåkupigt rött tegel

470:- Kvm

270:- Kvm

Strängpressat enkupigt rött bredtegel, över 25 cm bredd

545:- Kvm

375:- Kvm

Formpressat tegel och glaserat strängpressat tegel. 

575-860:- Kvm

375-660:- Kvm


   
Handslaget en- eller tvåkupigt tegel

785-:- Kvm

585:- Kvm

Handslaget 1700-tals tegel

870:- Kvm

                  670:- Kvm
Handslaget fjälltegel, rött

1725:- Kvm

                1525:- Kvm
Skiffer

855:- Kvm

                 655:- Kvm
     
Nockpannor strängpressade

105:- St

 
Nockpannor strängpressade glaserade

165:- St

 
Nockpannor formpressade

165:- St

 
Nockpannor handslagna

185:- St

 
Y, T och X nockpannor, begagnade

400:- St

 
Ändnockpannor

185:- St

 
Gavelpannor

105:- St

 
X och Y nockpannor, nytillverkade               820:- st  
Emballagepant, återbetalas vid retur till oss inom 60 dagar från leveransdatum

120:-/pall resp. pallkrage

 


Dela varukorgen