Den här sidan använder så kallade cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Plåtslageri

Vår specialitet är egentligen inte hela plåttak, men på nästan alla tegeltak finns det detaljer som ofta behöver ses över och eventuellt bytas ut i samband med omläggningen av tegeltaket. Vi arbetar mest med traditionell galvad/förzinkad plåt vilken kan målas först efter några år med exempelvis linoljefärg. En annan typ är den aluzinkbelagda som har fördelen att den är väldigt lik den galvade utan att behöva målas för att uppnå acceptabelt rostskydd.

Vi använder även färdiglackad polyesterbelagd plåt, koppar, aluminium, zink med mera.

Vi säljer även plåtdetaljer som skarpa stuprörsvinklar och liknande som kunden eller dennes hantverkare kan montera själva. 

 

Nöjda skickliga hantverkare efter många timmars hantverksmässigt arbete både på taket och i vår plåtslageriverkstad.

 

Avancerad handgjord och lödd toppdetalj i förzinkad plåt till ett torntegeltak.

 

 

Svängda takkupor av denna typ är ganska vanligt förekommande vid våra takentreprenader. Det medför vackra handgjorda plåtarbeten!

 

Vi är stolta över att arbeta med ett så gammaldags hantverk som tegelläggning och plåtslageriarbeten. Många av våra verktyg har sett likadana ut i flera hundra år men är fortfarande det mest effektiva och rationella för ändamålet. 

 

Färdiglackerad plåtinklädd sektion på tak med Upsala-Ekebytegel.

 

 

Handfalsat skarpvinklat stuprör och tratt i traditionell stil utfört i kopparplåt.