Den här sidan använder så kallade cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda sidan accepterar du att cookies används - Läs mer - Ok

Byggnadsvård

Mycket roligt är att våra tegeltakomläggningskunder ofta återkommer till oss med önskemål om att anlita oss även till andra renoveringsarbeten. I mån av tid försöker vi självklart hjälpa till med det, och vi eftersträvar då om det är möjligt att i första hand utföra dessa arbeten vintertid när efterfrågan på takarbeten är mindre. Oftast bygger och målar vi med miljövänliga naturmaterial som linisolering, trä, tegel, linoljefärg med mera.

Se gärna mer om dessa material under fliken "EKOBYGGBUTIK" i menyn ovan.  

 

HJÄLMINGE

Det här huset revs helt ner till stommen in- och utvändigt och byggdes sedan upp på nytt. Projektering, skisser och färgsättningsförslag utfördes av oss.

 

Så här såg huset ut innan vi påbörjade arbetet.

 

Samma hus interiört. Allt byggdes upp av massiva material och målades med linoljefärger och äggoljetempera.

 

Fönstren renoverades och kompletterades med nytillverkade kopior där det saknades. All el, värme och VA drogs nytt.

 

STENNÄS

Detta uppdrag var väldigt hedrande för oss eftersom denna till synes oansenliga lilla stuga är något av en världskändis inom arkitekturkretsar och av vissa anses vara en av 1900-talets viktigaste svenska byggnader. Stennäs ritades av arkitektikonen Gunnar Asplund som sommarhus till sin familj och är nu K-märkt. Asplund är bland mycket annat känd för att ha ritat delar av Skogskyrkogården och Stockholms stadsbibliotek.

 

Vårt uppdrag var förutom att göra teknisk/antikvarisk förstudie att pappa och läkta om taket och sedan täcka det med handspäntat furuspån i trelagstäckning. 

 

Spåntaket tjärades efter läggningen och här har vi även monterat kopparplåtar och vitkalkat skorstenarna.

  

TUREHOLMS SLOTT

Reparation av klocktorn från 1700-talet vid Tureholms slott i Trosa.